UrgentAsig:  Solicitare in curs. Dureaza cateva secunde ...

Verifica valabilitatea RCA

Verificare asigurare RCA online, simplu si rapid! Asigurarea ta RCA este valabila? Acum, poti sa verifici RCA-ul online, simplu, rapid si absolut gratuit. Tot ce ai de facut este sa completezi numarul de inmatriculare in casuta de mai jos si vei afla imediat daca asigurarea este valida.
Evita amenzi usturatoare pentru un RCA expirat! Verificarea asigurarii se face direct in baza de date CEDAM.
Atentie! Daca ai incheiat polita RCA recent este posibil ca inregistrarea acesteia sa nu apara inca in baza de date CEDAM, actualizarea CEDAM se face o data la 24 ore.
E atat de simplu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pune la dispoziţie o bază de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României – CEDAM.
Verificarea RCA auto in baza de date CEDAM ofera o evidenta centralizata a tuturor politelor de asigurare RCA incheiate in Romania in scopul urmaririi respectarii legislatiei dar si pentru acces facil la informatii despre polita RCA a unui autovehicul. Baza da date CEDAM a fost implementata si este intretinuta de ASF.
Conform legii nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Ordinului CSA nr.5/2010 pentru punerea in aplicare a Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr.344 din 25/05/2010) Toti proprietarii de autovehicule, atat persoane fizice cat si persoane juridice, sunt obligate sa incheie o asigurare RCA.
Perioada de incheiere a unui polite de asigurare este de 6 luni sau 12 luni.